37wap
Image default
Finance

Hergroepering van kredieten wat is het?

Hergroepering van kredieten houdt in dat u verschillende leningen onder een krediet brengt. Het komt vaker voor dat mensen verschillende leningen hebben afgesloten en deze allemaal apart aan het afbetalen zijn. Dit kan onoverzichtelijk worden en kan veel tijd in beslag nemen om alle verschillende leningen af te betalen. Bij hergroepering van kredieten worden deze leningen onder een enkele krediet gezet er wordt dan een contract afgesloten en hierin worden de maandelijkse aflossingen, looptijd en de rente afgesproken.

Waarom zou je kiezen hergroepering van kredieten?

Zoals hierboven al vermeld wordt bij hergroepering van kredieten alle leningen onder een krediet gezet. Door dit te doen wordt de administratie gereduceerd, omdat er nog maar één enkele aflossing per maand plaatsvindt. Verder verloopt het contact via een bedrijf. Hierdoor weet u van tevoren precies op welke datum de terugbetaling zal plaatsvinden. De kans op fouten zal daardoor gereduceerd worden. Omdat u alles onder een krediet zet is het mogelijk om de looptijd te verlengen en aan te passen. Hierdoor wordt de maandelijkse aflossing lager dan die vroeger was. Er is echter een maximale periode dat het verlengt kan worden op basis van het bedrag. Uw financiële instelling kan u hier verder in begeleiden en over vertellen.

Waar moet u rekening mee houden?

Er zijn een aantal zaken waar u op moeten letten voor u kiest voor hergroepering van kredieten. Als de rente van uw oorspronkelijke lening erg laag is, kan de rente zelfs na de hergroepering verhoogt worden. In dat geval kan deze vorm van hergroepering duurder zijn. Als het huidige kredietbedrag bijna is afgelost, is het meestal nadelig om het kredietbedrag te hergroeperen. Om deze redenen is het altijd beter om met uw financiële instelling de cijfers te bekijken om zo met alle factoren rekening te houden voor u een beslissing maakt.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/hergroepering/